Schut Installatietechniek trotse w-installateur voor herontwikkeling Swaenestaete

In de volledige transformatie van het complex Swaenestaete, een voormalig zorgcentrum aan de Medemblikstraat in Den Haag, wordt Schut Installatietechniek verantwoordelijk voor alle werktuigbouwkundige installaties. In het aanbestedingsproces zijn Schut Installatietechniek en WestBouw gezamenlijk opgetrokken om de aanbesteding gegund te krijgen. WestBouw is de hoofdaannemer van het project.

Het complex deed dienst als zorgcentrum maar wordt getransformeerd naar 237 jongerenappartementen. Elk appartement zal voorzien worden van een eigen badkamer en keuken. Schut Installatietechniek gaat de volgende zaken realiseren binnen het project:

  • Het aanleggen van de collectieve verwarmingsinstallatie waarbij 1610 kilowatt cv vermogen via een drietal cascade opstellingen gesitueerd in de technische ruimte.
  • De totale aanvoer- en retourleidingen ten behoeve van de cv aanleggen.
  • De koud water installatie aanleggen, welke vanaf de nieuwe hydrofoor naar de appartementen met individuele tussenmeters gaat.
  • Plaatsen van een individuele warmte unit per appartement. Wanneer er vraag is naar warm water wordt er middels een warmtewisselaar koud water verwarmd. Door dit systeem is er geen recirculatienet benodigd waardoor het milieu en de portemonnee ook gespaard blijft.
  • Het aanbrengen van een mechanische ventilatie box (MV-box) in elk appartement. De MV-box meet de CO2 en relatieve luchtvochtigheid in de ruimte. Indien er een te hoge CO2 waarde wordt bereikt schakelt de MV-box in. De lucht wordt centraal via interne luchtschachten naar buiten geblazen via het dak.
  • Installeren van een hydrofoorinstallatie, deze zorgt voor een continue druk (hoogdruk) op de waterleiding.
  • Per appartement wordt een eigen cv-installatie met radiatoren geïnstalleerd. Elke appartement krijgt een aparte, slimme water- en warmtemeter die op afstand uit te lezen is.
  • Realisatie van twee wasruimtes in het wooncomplex, voorzien van alle benodigde installaties.
  • Loskoppelen van de cv-installatie, koud- en warm water installatie en mechanische ventilatie box van de huurders op de begane grond. Dit wordt een volledig zelfstandige installatie die niet gekoppeld staat aan de bovengelegen appartementen.

Het gehele project gaat Schut Installatietechniek realiseren met een just-in-time constructie per appartement. Dit houdt in dat er op locatie wordt gemonteerd en zo min mogelijk wordt geproduceerd. Dit heeft alles te maken met een goede planning en logistiek, alle schakels binnen het productieproces zijn op elkaar afgestemd. Hierdoor kunnen faalkosten geminimaliseerd worden. Vanuit de eerste proefwoning die wordt gerealiseerd kunnen alle maten en benodigdheden geïnventariseerd worden zodat er zoveel mogelijk geprefabriceerde materialen per appartement kunnen worden aangeleverd. “Wij zijn trots dat wij w-installateur mogen zijn voor dit grootschalige project in Den Haag. Schut Installatietechniek kan hierbij een bijdrage leveren aan duurzame installaties waarmee het wooncomplex klaar is voor de toekomst!” Aldus René van der Linden, directeur Schut Installatietechniek.

Wij houden u online op de hoogte van de vorderingen van project Swaenestaete!