Historie

Opa J. W. Schut begon op 14 maart 1901 met een loodgietersbedrijf in de Molenstraat in Naaldwijk. Een bedrijf in lood en zink voor binnen en buiten.
Buiten: zinken goten, daken en schoorsteenlood.
Binnen: maken en repareren van potten pannen.

De zonen van Opa Jacob Schut namen geleidelijk de zaak over. Als eerste Jaap Schut Jr. (ome Jaap) en Sander Schut (ome San). Dit werden bekende loodgieters in Naaldwijk in de jaren ’40 – ’50 – ’60 van de vorige eeuw. Ook de jongste zoon van Jacob Schut kwam het bedrijf versterken, Johan Schut (Jo Schut).
Geleidelijk nam Jo Schut het bedrijf over en breidde dit uit met sanitair, gaskachels en centrale verwarming. Een zoon van Jo Schut, Jaap Schut kwam als derde generatie binnen het bedrijf. Het bedrijf overnemen was zijn ambitie.
Na het plotseling wegvallen van Jo Schut in 1977, kwam die overname onverwachts snel. Samen met zijn vrouw Ellie, geeft Jaap Schut tegenwoordig leiding aan Schut Sanitair. Met een goed team van medewerkers runnen zij het bedrijf.
Schut Sanitair is oud maar springlevend, al meer dan 100 jaar !!
Binnen ons bedrijf aan de Hovenierstraat 101 in Naaldwijk, bevindt zich unieke verzameling oude geisers, oud gereedschap, oude gaskachels, oude fornuizen, oude pompen en oude attributen.

Heeft u voorwerpen voor onze verzameling?

Wij willen ze graag van U overnemen. U kunt dit doorgeven aan Jaap Schut.