Sauna

Waarom gaan wij naar de sauna? Om heerlijk te ontspannen. Een sauna houd je fit, actief en gezond. Ook de verbetering van het algemene afweersysteem en de lichaamsverzorging zijn belangrijke argumenten voor een saunabezoek. Wij maken een onderscheid in 2 soorten sauna’s. De elementen sauna en de massieve sauna.

De massieve sauna

De kwaliteit van het hout vormt een belangrijke factor voor het juiste klimaat in uw sauna. De massieve sauna bestaat rondom uit houten balken van Nordische Fichte. Hout is en natuurproduct en daarom hebben de balken de eigenschap om te “ademen”. De massieve sauna slaat de warmte op en geeft die weer langzaam aan de ruimte af. Talloze ervaren saunagangers waarderen het bijzondere milde saunaklimaat en de volle, rijke geur van massief hout.
Ook een sauna geeft infraroodstraling af. Hoe dikker het hout hoe meer infrarood. De massieve sauna begint bij een dikte Van 40 mm en loopt op tot 58 mm. Er zijn vele maten mogelijk en er is zelfs een sauna voor u op maat te
 verkrijgen.

De elementen sauna

De warmteopname van hout is relatief klein. Daarom kunnen wij hout ook bij hoge temperaturen in de sauna aanraken. Hout is stabiel en duurzaam. De wanden van de elementen sauna zijn gemaakt van Harsvrij naaldhout, Nordische Fichte of Hemlock. De banken en rugleuningen worden vervaardigd van Abachi hout, wat splintervrij en warmtewerend is.

De elementen sauna’s zijn in vele maten te verkrijgen. Hierbij is maatwerk 
geen enkel probleem! Loop eens binnen en bekijk onze sauna’s! U zult zien hoeveel variatie er mogelijk is. Ook hebben we een uitgebreid assortiment sauna-accessoires, zoals geurtjes, emmers, handdoeken en badjassen.

U wenst een sauna op maat?

Wilt u meer informatie? Klik hier om het contactformulier in te vullen.
 Wij maken een vrijblijvende offerte op maat!

Of ga direct naar onze online winkel.